Sunday, May 24, 2009

Atuk In Memory 22.05.2009


At 84 ++ yrs old, "Atuk encik" tinggalkan kita semua.......actually, esok saturday 23.05.2009 ..kita org mmg dah plan nak balik kampung ....nak tgk atuk yg dah admitted kat hospital sultanah aminah,Muar....tapi tak la rushing sangat..sbb dgr dia dah start recover.....so harini, jumaat 22.05.2009 balik keja..mummy and daddy pegi exercise kat cyber .....otw balik jogging, tetiba dapat call dari kampung srh balik cepat.... atuk dah nazak...

singgah rumah mak jap.....semayang magrib.....tetiba dapat call lagi....."innalillah"...atuk dah takde .....so trs amik aliyull n both gals....mak n papa dah siap nak bertolak lps semayang magrib.....so dorang balik dulu...kita org kena balik n amik semua brg2 kat umah.....bertolak dalam 9.30 mlm...otw jumpa along n family then kitaorg convoi sama ke muar....sampai umah atuk dah pukul 12.30 pagi...letih nyerrrr..balik keje n jogging then trs travel jauh....so jumpa "atuk lah"..nenek kitaorg....yg masih kuat lagi....tgk jenazah "atuk encik" .....sanak saudara dr kl n singapore pun dah sampai semua...

so mlm tu kita org pikir nak tidur mane???? ramai sgt....nanti aliyull tak selesa..dia kecik sgt....so decided nak check in jerla..hotel kat bandar muar..trs check in for 2 days.....so at last pkl 2.30 pagi baru sampai hotel n zzzzzz.....hmmmm

the next morning,bangun awal n trs gerak umah atuk..(10 minit dah sampai) .kitaorg then ikut pi kubur.......sedey sgt.....kita dah takde atuk.kesayangan lagi...yang suka buat lawak n gelak setiap kali anak cucu n cicit dia balik....

Kat kubur atuk....batu 6 ,bakri....serene jer kawasan kubur tu...semoga atuk pun aman n tenang kat sini..ameen...Qist pun bertafakur...dia pun sayang atuk

mlm tu...majlis tahlil....ramai sgt yg datang,...sbb atuk antara org yg paling tua kat kampung tu....ni kat dapur....kat dlm rumah penuh dah....
cucu cicit atuk

lepas tahlil...penat sgtla...pi minum reramai bawah pokok ketapang..tmpt favorite atuk minum memalam....

penat punya pasal..roti bom susu, nasi lemak,roti canai,kari ayam, mee goreng..habis kena bedal....mcm tak mkn sepuluh hari....belasah jerla......
meera pun tak tido....huh nasib baik aliyull tak ikut..hehehe june punye bibikla jadi mangsa...tolong jaga dia....
Qisteena n paklong

....."ATUK ENCIK YOU WILL BE FOREVER N EVER IN OUR MEMORY"

1 comment:

sheena maat. said...

may god bless our late atok...